Wie ben ik

marjan

Korte kennismaking

Mijn naam is Marjan den Haan-Philipsen, getrouwd, moeder van twee twintigers. Geboren en opgegroeid in Dordrecht, waar ik met mijn gezin ook jarenlang gewoond heb. In december 2018 zijn wij verhuisd naar Schouwen-Duiveland en we wonen nu in het mooie Burgh-Haamstede.

Muziek

Van jongs af aan ben ik fanatiek met muziek bezig. Eerst blokfluit leren spelen en vanaf mijn twaalfde jaar heb ik ruim 20 jaar pianoles gehad. In de laatste jaren heb ik dat gecombineerd met zangles. Zingen in de vocalgroep Diff'rent Voices heb ik ruim 25 jaar met veel plezier in Dordrecht gedaan. Met deze groep heb ik veel concerten met zang en choreografie gepresenteerd aan het publiek. Zingen doe ik nu bij het koor Zilt in Burgh-Haamstede, waarbij ik de ene week meezing en de andere week met groot enthousiasme als repetitor voor de groep sta. Een nieuwe muzikale uitdaging!

Creatief

Creatief bezig zijn is voor mij iets vanzelfsprekends! Zowel creatief denken als het op een creatieve manier iets uitwerken, doe ik altijd met veel enthousiasme. Als kind heb ik van alles met knutselen uitgeprobeerd: schilderen, tekenen, poppen maken, breien, haken, gips, raamverf, etc. Op de Havo en de Pabo vond ik de lessen in beeldende vorming dan ook de meest leuke vakken. Het beroep van leerkracht is natuurlijk ook nog eens een prima beroep om deze creativiteit in kwijt te kunnen. Volop ontwikkelmogelijkheden gehad! Sinds januari 2014 ben ik met mozaiekkunst in aanraking gekomen. Lees hier meer over onder het kopje mozaiekkunst.

Nog meer hobby's

muziek

Voor mijn zanggroep heb ik, samen met enkele andere leden, vele malen de choreografie voor de concerten bedacht. Combineren van zang, toneel en dans tot een mooie productie is iets waar ik veel plezier aan beleef. Enkele jaren geleden ben ik met toneelspelen begonnen en heb ik, naast het volgen van een basistraining, in enkele voorstellingen gespeeld. In 2017 en 2018 heb ik bij Het KlEIN Toneel in Dordrecht een kleutervoorstelling gemaakt. Monkie werd gespeeld zonder tekst, als een muzikaal verhaal in een uitvoering met een combinatie van spelers en handpoppen. Een prachtige uitdaging en ervaring!

samenaandeslag

Werkervaring

Al 30 jaar ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Na dertien jaar voor een kleutergroep te hebben gestaan in Rotterdam en Dordrecht, ben ik ruim elf jaar directeur geweest van een basisschool in Dordrecht. Sinds maart 2014 sta ik, geheel vrijwillig en met veel plezier, weer voor de klas. Momenteel werk ik op een SBO school in Zierikzee. Lees meer hierover onder het kopje werkervaring.

Volg mij via:

© 2022 Atelier Leren door Kunst KvK 62594036